[...] brzmiąca opcja na kanapki. Bardzo zachęcające jest już samo opakowanie, na którym producent chwali się, że w paście nie ma konserwantów i dużej ilości cukru. Patrząc na skład, nie ma się właściwie do czego przyczepić - same naturalne składniki. Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że pasta ma dużo tłuszczu - olej rzepakowy i nasiona słonecznika. [...]
[...] odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 255 kcal Tłuszcz: 12 g Węglowodany: 20 g (w tym cukry 4,6 g) Błonnik: 11 g Białko: 12 g Sól: 1,9 g Falafele mają dość dobry skład, nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników. Mają nieco soli, ale nie jest jej dużo - porównywalnie do wielu innych produktów spożywczych. Poza tym nie ma się [...]
[...] w waniliowej użyty jest cukier trzcinowy), dzięki czemu napój nie jest słodki (w przeciwieństwie do wersji waniliowej, która jest aż za słodka). Kolejnym plusem jest prosty skład - woda oraz ziarna sojowe. Brak tutaj jakichkolwiek ulepszaczy. Na koniec warto wspomnieć o cenie, ponieważ napój sojowy z Auchan kosztuje ok. 5 zł, co jest bardzo [...]
[...] ilością sosu w oddzielnej przegrodzie. Jak dla mnie jest to taka jedna porcja dla bardzo głodnej osoby lub półtorej, jeśli mamy mniejszy apetyt. Jeśli chodzi o rozkład makroskładników, to danie to jest dość dobrze zbilansowane. Około 70 g węglowodanów w pełnej porcji, ok. 20 g białka i podobna ilość tłuszczy. Choć tłuszczu jest niemało, to duży [...]
Mieszanki musli mają różne opinie z racji tego, że często są one wzbogacone o cukier, co sprawia, że daleko im do zdrowej żywności. Jednak produkt, produktowi nierówny w związku z czym, jeśli kochasz musli, to warto szukać tych z dobrym składem.
[...] Właściwie wszystko tu jest na swoim miejscu. Smak ciecierzycy? Jest. Buraka? Jest. Wyczuć można także nieco ocet. Testując dany produkt, nie da się ominąć tabelki ze składem. Co oferuje nam Burak hummus? Oczywiście ciecierzycę i buraka, a prócz tego pastę sezamową Tahini, wodę, ocet, przyprawy i inne nieszkodliwe składniki. Jedynym [...]
[...] Zawiera cukry proste, gumę ksantanową i modyfikowaną skrobię kukurydzianą, co dla niektórych osób może być nie do zaakceptowania. Warto jednak zwrócić uwagę, że tego typu składniki są często stosowane w produkcji dla uzyskania odpowiedniej konsystencji. Jest to zatem kwestia pewnych kompromisów. Sam sos do "lekkich" nie należy. O ile osobiście [...]
[...] dyni, czarne oliwki oraz różnego rodzaju nasiona/kiełki. Wiele gotowych posiłków to zwykle jakaś kasza, plus mikroskopijne kawałki jakiegoś dodatku. W tym przypadku bogactwo składników zachwyci niejednego smakosza. Co więcej, danie cieszy nie tylko oko, ale i kubki smakowe. Wszystko jest chrupiące, wspaniale dobrane i łagodnie przyprawione. Warto [...]
[...] Pewnie mało kto by się zorientował, że to wcale nie jest produkt mięsny. Atutem tutaj jest dodatek pistacji, które nadają ciekawego smaku. Na krytykę zasługuje jednak skład. Co prawda, kupując zwykłe wędliny, również często spotykamy się z produktami niskiej jakości, a wynika to z procesu wytwarzania i oszczędności. By uzyskać dany zapach, [...]
[...] i pasują właściwie do wszystkiego - do sałatki, do dania z ziemniakami, frytkami, batatami, a myślę, że wraz z jakimś sosem świetnie się odnajdą także z kaszą. A jak jest ze składem? Można się przyczepić do zawartości cukru, jednak wynika to z dodatku owoców. Tak, o dziwo w filecikach zastosowano puree jabłkowe. Poza tym prawie wszystko jest ok. [...]
[...] są banalne, często wystarczy zmiksować fasolę z puszki z przyprawami i wychodzi konkretny dodatek do kanapek. Z pasztetami jest nieco więcej roboty, bo zwykle jest więcej składników, dochodzi pieczenie, stygnięcie itp. Oczywiście nie jest to przeszkodą. Czasami jednak nie ma czasu na stanie w kuchni, to dlaczego by nie skorzystać z gotowców [...]
[...] 9,5 g (w tym cukry: 2,2 g) Błonnik: 6,9 g Białko: 7,9 g Sól: 1,4 g Hummus klasyczny to bardzo dobra wegańska pasta, która posmakuje nie tylko fanom roślin strączkowych. Prosty skład, klasyczny smak - nic dodać, nic ująć. Być może produkt zachęci Was do samodzielnego wykonania past wegańskich, a nie jest to trudne. Gdzie kupić: Lidl Cena: 3,80 zł
[...] że 60% stanowi ciasto makaronowe, to nie jest to zaskakujące. Jak na posiłek, to jest tutaj jednak trochę mało białka. Skład pierożków jest bardzo przyzwoity, same naturalne składniki, bez dziwnie brzmiących dodatków. Nie za bardzo jest się do czego przyczepić. Skład 60% ciasto makaronowe (semolina z pszenicy twardej, woda, olej słonecznikowy, [...]
[...] go jedynie lekki, naprawdę delikatny zapach kokosa. Co prawda, nie rozpływa się w ustach jak mleczna czekolada, to i tak dość dobrze ją naśladuje. Plusem batonika jest jego skład. Nie zawiera glutenu, oleju palmowego oraz dodatku cukru. Skład Miazga kakaowa, substancja słodząca: erytrytol, napój ryżowy w proszku (ryż, bezglutenowy błonnik [...]
[...] z opakowania lub podsmażyć na patelni i dodać odrobinę ulubionych przypraw. Skład produktu natomiast mógłby być nieco krótszy, zawierać mniej dodatków. Porównując go ze składem innych tego typu wyrobów, łatwo można zauważyć, że niektórzy producenci ograniczają się do wody, nasion soi i soli. W tym przypadku mamy także dodatek substancji [...]
[...] także miłośnicy słodkości. Słodycze na pierwszy rzut oka nie kojarzą nam się z produktem pochodzenia zwierzęcego, ale jak się zastanowić, to większość z nich zawiera w swoim składzie np. krowie mleko. Tak więc wszystkie tradycyjne czekolady, batoniki, wafelki itp. odpadają. W sklepach jednak możemy znaleźć coraz więcej propozycji oznaczonych [...]
[...] na wyrób roślinny. Niekiedy wychodzi to całkiem ok, a jak jest tym razem? Szczerze mówiąc, podchodziłam do tych kotlecików z wielką dozą niepewności. Szukałam w składzie jakiś dziwnych dodatków, które miałyby dać ten rybny zapach i posmak, ale nic "podejrzanego" tutaj nie ma. Jedynie boczniak ostrygowaty, który poza nazwą nie ma nic [...]
[...] do naleśników, placków, kanapek i różnych deserów. Tradycyjne zawierają żelatynę, zatem w diecie wegańskiej jest pomijany. Są jednak różne odpowiedniki, które pozbawione są składników pochodzenia zwierzęcego. Jedną z propozycji są owoce w żelu, czyli Frulove in Jelly z ALLNUTRITION. Spoglądając na opakowanie widzimy, że 80% stanowią owoce, a [...]
Kolorowe galaretki kojarzą mi się z dzieciństwem. Pamiętam, jak mama wlewała gorący, pachnący owocami płyn do miseczek, a ja co chwilę zaglądałam do lodówki czy już stężały. Taka forma deseru nieco odeszła w zapomnienie, ale przechodząc ostatnio w sklepie obok półki z produktami bio, wpadły mi w oko saszetki z wegańskimi galaretkami. Czemu by nie [...]
[...] kcal Tłuszcz: 6,3 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g) Węglowodany: 59,2 g (w tym cukry proste: 9,3 g) Błonnik: 13,1 g Białko: 11 g Sól: 1,2 g Główną zaletą jest jego skład. Nie zawiera konserwantów oraz dodatku cukru i innych wzmacniaczy smaku. Ma wysoką zawartość szybko wchłanialnego białka oraz błonnika. Dodać trzeba do tego krótki czas [...]